Angst en paniekaanvallen

Ieder mens is een emotioneel wezen. Alle emoties hebben een signaalfunctie. Als je oog in oog staat met gevaar zorgt angst ervoor da je lichaam klaargemaakt wordt om te vechten of te vluchten. Dus angst bij gevaar is een zeer gewenst waarschuwingssignaal. Angst wordt pas een probleem als je er in je dagelijks leven last van gaat krijgen. Bijvoorbeeld als je angstig wordt als er feitelijk geen aanleiding voor is. Of dat je door de angst steeds meer gaat vermijden en je niet meer de dingen kunt doen in het leven die echt belangrijk voor je zijn. Er zijn verschillende angststoornissen: 

Paniekstoornis

Denk bijvoorbeeld aan een paniekstoornis. Zo’n aanval is zeer heftig en gaat vaak gepaard met hartkloppingen, versnelde ademhaling, transpireren, andere lichamelijke negatieve sensaties en negatieve gedachten (ik ga dood, ik ga flauwvallen, etc.).

Sociale angststoornis

Bij een sociale angststoornis ben je bang dat anderen je negatief beoordelen. Je voelt je onzeker en onbewust leg je je eigen handelen onder een vergrootglas. Hierdoor ben je niet meer met de ‘taak’ bezig en let heb je dus minder aandacht voor hetgeen je mee bezig was (bijvoorbeeld het gesprek, de vergadering, etc.).

Piekerstoornis

Bij een piekerstoornis ben je het grootste gedeelte van de dag bezig met zaken als een catastrofe beschouwen. De hele tijd ben je overbezorgd en dit gaat meestal over de gewone zaken van het leven.  Gelukkig zijn er tegenwoordige effectieve behandelmethoden ontwikkeld om de angst weer de baas te worden. Graag helpen we je bij dit proces. Om samen met een van ons aan de slag te gaan, kun je vrijblijvend contact opnemen. We maken dan op korte termijn een afspraak.

Adres

Mental Care Centrum B.V.
Keurenplein 4
1069 CE Amsterdam

Bel of e-mail ons!

Telefoonnummer: 020 XXX XX XX
E-mail: info@mentalcarecentrum.nl
KVK nummer XX XX XX XX