Gevoelens en emoties

In ons ogen is de mens een emotioneel wezen. Als alle emoties gewoon toestemming krijgen om er te zijn dan is een mens in balans. Echter, de mens lijkt geprogrammeerd om juist weg te gaan van alles wat pijn doet. Veel mensen die wij zien in ons praktijk gaan juist alle minder prettige emoties uit de weg. Op de korte termijn heel logisch, maar hoe gezond is dit op de lange termijn? Eigenlijk ontken je dus een deel van jezelf. In ons praktijk zien we mensen die hun emoties krampachtig proberen te onderdrukken, alsof ze en grote skippybal omlaag proberen te duwen. Vroeg of laat komt dit met heel veel vaart terug. Andere mensen hebben juist weer de neiging om zich vast te klampen aan de emotie en weigeren om ze los te laten. bedreigend lijken om emoties toe te laten of ze los te laten. Alles valt echter te leren.

Zowel het wegdrukken van emoties als het vastklampen aan emoties heeft op den duur gevolgen voor onze gezondheid: het lichaam raakt overbelast en uit balans en de stroom van negatieve en alarmerende gedachten raakt versterkt. Reden genoeg dus om jezelf een nieuwe, gezonde manier aan te leren om met je emoties om te gaan. Tijdens de therapie kan ik je helpen om op een gezonde manier ruimte te creëren voor je emoties. De behandelmethode ACT heeft hier verschillende mooie oefeningen voor. Tijdens de oefeningen leer je om je emoties te ervaren zonder in te grijpen. Het mooie is dat de meeste mensen na een tijdje opmerken dat de negatieve emoties minder grip op ze hebben en dat zij de échte blijdschap weer kunnen ervaren.
Wij helpen je met geduld en begrip om op een andere manier met dit soort gevoelens om te gaan. Neem hiervoor vrijblijvend contact op voor meer informatie of het maken van een eerste afspraak


Adres

Mental Care Centrum B.V.
Keurenplein 4
1069 CE Amsterdam

Bel of e-mail ons!

Telefoonnummer: 020 XXX XX XX
E-mail: info@mentalcarecentrum.nl
KVK nummer XX XX XX XX