Depressie

Mensen die last hebben van somberheid en/ of depressie zitten in de put. Alles lijkt grijs of zwart in hun beleving. Naast de diepe daling van de stemming merken ze ook op dat ze minder kunnen genieten van de dingen waar zij voorheen wel van konden genieten. Naarmate de depressie heftiger wordt zal de weerstand om iets te ondernemen ook toenemen. In de behandeling beginnen we vaak met het nadenken over een tegenreactie. De meeste cliënten die wij zien met een depressie hadden meestal last van passiviteit en van terugrekende negatieve gedachten. Al vroeg in de behandeling proberen we cliënten weer te activeren. Juist hierdoor konden de cliënten weer ‘succeservaringen’ opdoen. Natuurlijk zegt de depressie dat alles nutteloos is op dat moment, maar dit is maar een tijdelijke staat van zijn. De normale stemming kan weer terug herwonnen worden. Maar om dat te behalen zijn realistische doelen van belang. Het najagen van de doelen zorg bij de mensen weer voor positieve input. Vervolgens gaan we in de therapie aan de slag met de negatieve gedachten.

Naast somberheid en minder zin in de dingen noemen cliënten soms ook de volgende symptomen: concentratieproblemen, schuldgevoelens, zichzelf waardeloos voelen, piekeren, negatieve zelfspraak, verminderde eetlust of juist een toegenomen eetlust, slaapproblemen (problemen met in- en doorslapen), terugkerende gedachten aan zelfdoding, gejaagd of juist geremd voelen en vermoeidheid.

Ervaar jij een vorm van depressie of somberheid? Maak dan nu een afspraak middel het contactformulier, telefoon of e-mail! 

Adres

Mental Care Centrum B.V.
Keurenplein 4
1069 CE Amsterdam

Bel of e-mail ons!

Telefoonnummer: 020 XXX XX XX
E-mail: info@mentalcarecentrum.nl
KVK nummer XX XX XX XX